El passat 27 de setembre, vam organitzar, juntament amb l’AGEM (Associació de Gestors de Manteniment), la 67a Jornada Tècnica sobre “Noves tecnologies en Facility Management: SMART – BIM – IoT” al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

La jornada va ser presentada i dirigida per en Juan Gallostra (president de JG Ingenieros), i durant els primers minuts, el va acompanyar en Daniel Navó (president de l’AGEM).

Si entrem en matèria… Les ponències es van desenvolupar de la següent manera:

En primer lloc, Òscar Fernández de Schneider Electric, ens va parlar sobre la indústria del sector (SMART, BIM i BMS). Fernández, ens va explicar que a Schneider Electric, la gamma de productes IoT representa el 45% dels seus ingressos. 

En segon lloc, Àngel Ovejas de Prologis, ens va parlar sobre la integració BIM amb el nostre Software de Facility Management (MantTest.net).

Quines avantatges troba Ovejas amb el model BIM? 

  • Reduir els errors de disseny i detectar els conflictes
  • Millorar la planificació temporal
  • Previsió, estimació i reducció de costos durant l’explotació
  • Anàlisi energètic i del cicle de vida acurats

I amb MantTest.net?

  • Gestionar les instal·lacions amb informació inicialment actualitzada 
  • Fer una previsió i seguiment dels costos d’explotació
  • Substituir el llibre de manteniment de l’edifici
  • Fer un seguiment del model col·laboratiu aplicat al manteniment 

En tercer lloc, el nostre torn. Josep Ortí (Director Gerent de TEST JG) i Jordi Montfort (Director de TEST JG) van parlar sobre les noves tecnlogies aplicades al Facility Management. 

Per últim, Josep Túnica (Director Gerent de JG Ingenieros), va presidir la taula de debat. Entre els assistents, s’hi trobaven representants d’organismes públics, privats, sector hospitalari i empreses del sector de l’enginyeria i no van ser suficients els 45 minuts de col·loqui per a poder respondre i debatre totes les inquietuts i comentaris dels allà presents. 

Moltes gràcies a tots! Seguim treballant!